Skip to content
Beste brokers vergelijken

Beleggen voor Later? Begin nu!

Vergelijk de top 3 pensioen aanbieders en kies de pensioenrekening die het beste bij je past.

★★★★★  9.4/10

Pensioen beleggen, Pensioenrekening, Pensioen sparen

Aandelen:20.000+

Min Inleg:€0

Gebruikers: 250.000

pensioenbeleggen, brand new day, logo

Beleggen kent risico op verlies.

★★★★★  9.1/10

Aandelen:17.000+

Min Inleg:€0

Gebruikers: 2.7 mln

Beste broker Nederland, brokers vergelijken, online brokers, aandelen broker, dekgiro broker

Beleggen kent risico op verlies.

★★★★★  7.9/10

Aandelen:500+

Min Inleg:€0

Gebruikers: 200.000

★★★★★  9.0/10

Aandelen:3.000+

Min Inleg:€0

Gebruikers: 300.000

Beleggen kent risico op verlies.

Aandelen:12.000+

Min Inleg:€0

Gebruikers: 700.000

Beleggen kent risico op verlies.

Tip: Hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is om je pensioen doel te behalen. Je hebt dan meer tijd om geld in te leggen, zodat het bedrag dat je per maand of jaar opzij moet zetten lager is. Onze motto is: Beleggen voor later? Begin nu! 

Welke pensioenrekening je ook kiest, wij wensen je heel veel succes en rendement met pensioenbeleggen!

Wat is pensioen beleggen?

Pensioenbeleggen is het proces waarbij geld wordt geïnvesteerd met als doel om op lange termijn inkomen te genereren voor uw pensioen. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende soorten beleggingen zoals aandelen, obligaties, etf’s, vastgoed, of alternatieven zoals beleggingsfondsen, of een combinatie hiervan. Het doel is om nu te beleggen zodat je later op je oude dag, wanneer je met pensioen bent, een hoger inkomen hebt om van te leven dan alleen een AOW of wanneer je alleen spaart in een spaarrekening.

Hoe werkt pensioenbeleggen?

Pensioenbeleggen werkt door geld te plaatsen op een specifieke beleggingsrekening, zoals een pensioenrekening of een lijfrenterekening. Hiermee wordt jouw geld in beleggingen geplaatst, zoals aandelen, obligaties, vastgoed of beleggingsfondsen, waardoor het kan groeien.

Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van pensioenbeleggen op een rijtje:

Wanneer beginnen met penioenbeleggen?

Hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is om je pensioen doel te behalen. Je hebt dan meer tijd om geld in te leggen, zodat het bedrag dat je per maand of jaar opzij moet zetten lager is.

Het is aan te raden om niet langer dan 7 werkjaren te hebben, voordat je uitzoekt hoe je ervoor staat met jouw pensioen. Dit omdat je na 7 jaar fiscale voordelen verliest. Het is het makkelijkste om dit 1x per jaar bij te houden.

Wanneer je over de afgelopen 7 jaar jaarruimtes hebt opgebouwd, dan noem je dit reserveringsruimte. Als je al meer dan 7 jaar jouw jaarruimte links laat liggen, dan moet je je helaas wat meer zorgen gaan maken. De fiscale voordelen gaan maar tot 7 jaar terug, dus de overige jaren moet je goedmaken zonder fiscaal voordeel. Dit betekent dat je meer geld nodig hebt of meer risico moet nemen.

Let er wel op dat er een maximaal bedrag is aan wat je jaarlijks van de belasting mag aftrekken. Dit bedrag verschilt per jaar. Als je geen jaarruimte hebt, dan heb je tot nu toe geen pensioentekort. Hierdoor heb je helaas geen belastingvoordeel, maar in ruil daarvoor leeft je wel in de wetenschap dat je tot nu toe voldoende pensioen opbouwt.

Hoe open ik een pensioenrekening?

Het openen van een pensioenrekening kan eenvoudig online worden gedaan. Deze website biedt hiervoor de mogelijkheid. Bij elke pensioen aanbieder is er een link beschikbaar die jou naar het aanvraagformulier van desbetreffende aanbieder leidt.

Wat is de beste pensioen aanbieder?

Er zijn veel verschillende pensioen aanbieders in Nederland, en de juiste keuze hangt af van jouw specifieke situatie en doelen. Wij adviseren je echter om Brand New Day, DEGIRO en BUX Zero in overweging te nemen. Dit zijn alle drie sterke en goedkope pensioen aanbieder met alles wat je nodig hebt om veilig je pensioen op te bouwen.

Voordelen van pensioenbeleggen

Pensioenbeleggen biedt diverse voordelen en de overheid stimuleert het opbouwen van voldoende pensioen. Enkele voordelen zijn:

Nadelen van pensioenbeleggen

Beleggen voor later? Begin nu!

Meld je gratis en vrijblijvend aan bij één van de bovenstaande pensioen aanbieders en begin vandaag nog met beleggen voor je oude dag!